Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Το μέλλον δυσοίωνο, η ελπίδα υπάρχει..

Καλησπέρα σας...

Πέρασαν 7 μήνες από τις εκλογές του Οκτώβρη και η χώρα είναι "παραδομένη" στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με στόχο να γλυτώσει την χρεωκοπία και να γίνει ξανά αξιόπιστη.

Τελικά, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής γνώριζε ποια ήταν η πραγματική κατάσταση στην οικονομία όταν ανακοίνωσε την προκήρυξη εκλογών;

Δυστυχώς ο σημερινός πρωθυπουργός ήξερε πολλά περισσότερα απ' όσα έλεγε τότε ζητώντας τη ψήφο για να εκλεγεί πρωθυπουργός.Τότε ασκούσε κριτική για την κατάσταση που είχε περιέλθει η χώρα και υποσχόταν χρήματα στο λαό και άλλα πολλά που φυσικά δεν τήρησε όταν εκλέχθηκε.

Έτσι παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για τη μη προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, καταλήξαμε στις 23/04/10 στην λιτή ανακοίνωση για την παράδοση της χώρας στα "δόντια" της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το μέλλον προμηνύεται ζοφερό και οι αλλαγές ριζικές είτε μας αρέσει είτε όχι. Είμαστε όμως έτοιμοι ΟΛΟΙ να τις δεχτούμε; Είμαστε έτοιμοι επιτέλους να βρούμε και να τιμωρήσουμε τους πραγματικούς ενόχους; Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ρηξικέλευθες αλλαγές για μια νέα Ελλάδα;

Πάντα ένα νόμισμα έχει δυο όψεις. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση μας μιας και η σημερινή κατάσταση  της χώρας δημιουργεί την ευκαιρία για μια ολοκληρωτική επανίδρυση του κράτους. Μια επανίδρυση που θα δημιουργήσει μια διαφορετική Ελλάδα υπό ένα διαφορετικό πολιτικό σκηνικό και μοντέλο, μιας και το μεταπολιτευτικό μοντέλο διακυβέρνησης κατέρρευσε και τέλειωσε οριστικά με αυτή την κρίση.

Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να μπει το "εμείς" πάνω από το εγώ και ο καθένας μας ν' αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν ειδικά οι πολιτικοί μας.

Ας μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, τους μισθούς και τα δώρα που λαμβάνουν και ας μην διακατέχονται από την απληστία της εξουσίας έτσι μόνο θα μπορέσουν έστω και λίγο να διασφαλίσουν την υστεροφημία τους.

Δεν αντέχει ο λαός να πληρώνει τα λάθη τους και γι' αυτό εξαγριώνεται. Οι κοινωνικές αναταραχές θα πολλαπλασιαστούν και η διαχείρισή τους απαιτεί ψυχραιμία για το καλό όλων μας.

Ήρθε η ώρα για την ανάληψη ευθυνών και πράξεων.

Όποιος δεν μπορεί να δηλώσει παραίτηση διαφορετικά θα δέχεται την αποδοκιμασία για την ανικανότητα του.

Καλή δύναμη σε όλους μας γιατί τα δύσκολα έρχονται...

Κλείνοντας, θέλω να σας θέσω ένα ερώτημα.. μπορούμε να καθαρίσουμε τούτη τη χώρα από τα λαμόγια;

Οι απαντήσεις δικές σας...

Εύχομαι να σας προβλημάτισα λίγο και να σας έδωσα και μια ελπίδα αισιοδοξίας..

Σας χαιρετώ προσωρινά...

ΥΓ.1.Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν είτε μας αρέσει είτε όχι...

ΥΓ.2.Διαφάνεια σε ΟΛΑ και αλήθεια για ΟΛΑ γιατί πλέον δεν χωράνε δικαιολογίες...

ΥΓ.3. Η ανικανότητα και η απληστία πάντα τιμωρείται από την ψήφο...

ΥΓ.4. Όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά, πιστέψτε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια: